Jerry

OVER 9000
|
 |
« : Lipiec 23, 2010, 23:29:17 » |
|
Po krótkiej wymianie zdań zostałem odesłany przez Angusa bym na forum zapytał się, poskarżył, zrobił co chcę, po co jest adminowski mute. Tak więc: Po co jest adminowski mute? Dzisiaj podczas gry będąc w drużynie niebieskiej zostałem poproszony przez jednego z graczy o ograniczenie używania mikrofonu. To ja odpowiedziałem, cytat dosłowny: Drogi panie, Team Fortress 2 jest grą na silniku STEAM, a każda gra online oparta na tym silniku zawiera opcję wyciszania graczy. Tak więc jeśli nie chcesz mnie słuchać, to wycisz mnie samemu w opcjach, gdyż rozmowa z innymi graczami jest bardzo przyjemna i nie zamierzam zaprzestawać używania mikrofonu Po chwili zostałem wyciszony przez admina, który był w drużynie czerwonej, Angusa. Postanowiłem więc wyjaśnić z nim sytuację. Dostałem informację, że "masz ADHD", a po chwili, że z kimś o tym rozmawiał, ktoś go o to prosił, czy coś w tym rodzaju. Podczas próby wyjaśnienia sytuacji via steam zwróciłem uwagę, że każdy gracz może sam kogo tylko chce wyciszyć z poziomu gry. W odpowiedzi dostałem, że "admin jest od wyręczania graczy i idź z tym na forum, a nie spamujesz mi podczas gry". Jeszcze powiedział coś, że gracze boją mi się sprzeciwić i przytoczył sytuację Memo jak to każdy bał się mu zwrócić uwagę, jak był ciulowym adminem. Ale czego gracze mają się bać, skoro nie jestem adminem? No i nawet jeśli by się ktokolwiek bał mi powiedzieć, bym się zamknął, to przecież i tak sam może mnie wyciszyć. I tu znowu wracam do pytania postawionego na początku postu: po co adminowski mute skoro gracze sami mogą wyciszać graczy w grze?
|
|
|
|
|
|
Jestem heterosapiens i jem serek heterogenizowany...
|
|
|
Angus

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 23, 2010, 23:35:17 » |
|
ADHD masz to prawda, grasz sobie, gadasz spokojnie i nagle się wydzierasz "CO ZA SPAAAAAAAAAAAAAAJ" to jest irytujące gdy w czyjeś bębenki uderzają takie odgłosy. Rozumiem raz się wydrzesz, drugi raz się wydrzesz, ale ty tak robisz zawsze jak grasz.
A co do sytuacji ze nikt ci nie mówi ze masz się po prostu uciszyć. Przytoczyłem sprawę mema, ponieważ niektórzy sądzą że zgłoszenie tego i tak nic nie da, bądź cie lubią.
Wyręczenie graczy jest wtedy kiedy osoba pokroju twojego wydziera się w niebogłosy na mikrofonie. Tak jak dziś bot00,01,02,03 i Speedy. Admin ułatwia grę innym, wyręczając ich. Dlatego dziś dostałeś mute.
Jeśli to ci nic do myślenia nie daje, pozostaje mi mutować cie co grę. nie każdy powinien posiadać mikrofon...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 23:38:08 wysłane przez Angus »
|
|
|
|
|
Jerry

OVER 9000
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 23, 2010, 23:39:01 » |
|
ADHD masz to prawda, grasz sobie, gadasz spokojnie i nagle się wydzierasz "CO ZA SPAAAAAAAAAAAAAAJ" to jest irytujące gdy w czyjeś bębenki uderzają takie odgłosy. Rozumiem raz się wydrzesz, drugi raz się wydrzesz, ale ty tak robisz zawsze jak grasz. Dlatego jest wbudowane wyciszanie graczy w grze. A co do sytuacji ze nikt ci nie mówi ze masz się po prostu uciszyć. Przytoczyłem sprawę mema, ponieważ niektórzy sądzą że zgłoszenie tego i tak nic nie da, bądź cie lubią.
No logiczne jest, że skoro lubią, to i z chęcią pogadają! A jak nie lubią to wyciszą. Wyręczenie graczy jest wtedy kiedy osoba pokroju twojego wydziera się w niebogłosy na mikrofonie. Tak jak dziś bot00,01,02,03 i Speedy.
Dlatego jest wyciszanie w grze. Żeby każdy mógł sobie wyciszyć kogo chce. Jeśli to ci nic do myślenia nie daje, pozostaje mi mutować cie co grę.
A co mi ma dawać do myślenia? Jak ktoś nie lubi to sobie potrafi sam wyciszyć. A jak lubi to ze mną pogada. Aha. Nadmienię jeszcze, że jeśli krzyczę "no co za spaaaaaaaj" to ja zazwyczaj nie żyję, a wtedy nikt oprócz adminów mnie nie słyszy. I nadal nieodpowiedziana jest zagadka: "po co adminowski mute?"
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 23:42:22 wysłane przez Jerry »
|
|
|
|
|
Angus

|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 23, 2010, 23:54:36 » |
|
z tym co za spaj to był przykład. respawn to max ~15sekund jak padniesz 20razy wychodzi że 5 min gadałeś do siebie, a mapa trwa ~25min, ty gadasz cały czas, nic nie mam do tego, ale gdybyś nie wydzierał się, nie pokazywał że jerry wszedł na serwer tylko spokojnie gadał to byś teraz nie płakał mi via steam.
Ja włączam słyszalność drużyn gdy jest problem i widzę to. Ktoś napisał na steam że się naddzieracie, erl też pewnie słuchał was.
jeśli nie rozumiesz prostego zdania.
Że to jest po to by admin wyręczył wszystkich 12 graczy (gdy team pełny).
to już twój problem
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 23:56:44 wysłane przez Angus »
|
|
|
|
|
Jerry

OVER 9000
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 23, 2010, 23:57:29 » |
|
z tym co za spaj to był przykład. respawn to max ~15sekund jak padniesz 20razy wychodzi że 5 min gadałeś do siebie, a mapa trwa ~25min, ty gadasz cały czas, nic nie mam do tego, ale gdybyś nie wydzierał się, nie pokazywał że jerry wszedł na serwer tylko spokojnie gadał to byś teraz nie płakał mi via steam. Cały czas to samo rozwiązanie: jest zaimplementowana do gry opcja wyciszania graczy. Ktoś napisał na steam że się naddzieracie, erl też pewnie słuchał was.
Ktoś mógł wyciszyć w grze samemu. Tym bardziej, że "ktoś" to liczba pojedyncza. to byś teraz nie płakał mi via steam. Jeżeli próbę dojścia do porozumienia nazywasz płakaniem. Aha. Jeszcze odnośnie ostatniego cytatu. Szkoda, że nie zapisałem loga, ale z tego co odczułem podczas "płakania via steam", to twoje dzisiejsze administrowanie było pod wpływem czynników zewnętrznych takich jak humor, nastrój, niewyspanie, czy porażki osobiste. I jeszcze drugi edit: Z tego co zauważyłem zanim vista mi się wysypała, to erl miał jedynie obiekcje do treście wypowiedzi. I to nie moich zresztą. Nie wiem czy się z nim konsultowałeś odnośnie wyciszenia czy nie i raczej w to nie wnikam. I trzecia edycja do edycji angusa, bo masz paskudny zwyczaj edytowania postów na które jest już odpowiedź o istotną treść: jeśli nie rozumiesz prostego zdania.
Że to jest po to by admin wyręczył wszystkich 12 graczy (gdy team pełny).
Problem z nadużywaniem zgłosiła mi AŻ jedna osoba, więc skąd wyręczanie wszystkich 12 graczy nagle wzięło się w dyskusji? to już twój problem
Od kiedy jedna marudząca osoba jest problemem, tym bardziej, że rączki ma (wszak gra w team fortress 2) i potrafi (a przynajmniej powinna potrafić) sama sobie wyciszyć gracza.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 00:35:28 wysłane przez Jerry »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jerry

OVER 9000
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 24, 2010, 00:54:32 » |
|
to że tylko jedna osoba o tym wspomniała że prezentujesz swoje adhd na mikrofonie to już swoją drogą.
No to jest raczej dosyć istotne, bo wygląda na to, że wyciszenie jest jedynie kaprysem, góra, dwóch osób. Ale gdy admin uznaje że osoba powinna zostać ukarana za coś to tak jest. Zakładając, że admini nie mają prawa się pomylić. Nie powołuje specjalnej komisji, by jerry był zadowolony.
Najpierw chciałem kulturalnie dojśc do porozumienia, ale skończyło się na tym że "płakałem via steam" i zostałem oddelegowany na forum w celu napisania odpowiedniego tematu. Jest temat, są argumenty, ale póki co nie ma argumentów innych niż "jestem administratorem, więc mam rację", a liczyłem jedynie na konstruktywną dyskusję i, przede wszystkim, na rzeczowe kontrargumenty, choć wszystko można było wyjaśnić "płacząc via steam". Kolejny wątek, w którym każdy wie lepiej i nikt się nie może dogadać... Nie macie innych problemów?  Chciałęm się dogadać przez steam, ale angus mnie oddelegował na forum. Miej pretensję do swojego admina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blind

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 24, 2010, 14:34:39 » |
|
Jerry po prostu przezywa gre bardziej niz inni. Bardzo czesto jest to zabawne i pomocne. Jeszcze nie zdarzylo mi sie go wyciszyc  Zostawcie Jerrego i mutujcie dzieci spamujace na mikrofonie Tu cytat: "Hej ale ta zielona czapka jest fajna! Skad ja wziasc?x 10"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|