Strony: [1]
Autor Wątek: Kilka propozycji dot. 2 serwera  (Przeczytany 223 razy)
Gromaster
*
Texas Ranger?

« : Lipiec 26, 2010, 13:10:43 »

No więc, jeśli 2 serwer został przekształcony na "melee-only" to miałbym kilka "wcale-nie-drobnych-ale-nawet-całkiem-przydatnych-propozycji":

Bronie

Na początku każdej rundy przydałoby się glosowanie (takie jak na kryty) które ustalałoby dozwolone bronie.

1. Zestaw klasyczny - Standardowe bronie melee dla każdej postaci, nic więcej (brak zegarków, budowli)

2. Zestaw-mniej-klasyczny-ale-urozmaicający-rozgrywkę

Scout: Kij baseballowy, Sandman, Bonk! Atomic Punch, Crit-a-cola
Sold: Łopata, Equalizer, Pain Train, Gunboats, Buff Banner
Pyro: Topór, Axtinguisher, Homewrecker (Może Airblast?)
Demo: Butelka, Eyelander, Pain Train, Scotsman's Skullcutter (Tarcza wylączona)
Heavy: Pięści, KGB, Kanapka, Czekolada
Engineeer: Wrench, Golden Wrench, Southern Hospitality, Gunslinger, Wrangler, Dispenser, Teleporter
Medic: Piła do kości, Ubersaw, Medigun, Kritzgrieg
Sniper: Kukri, Tribalman's Shiv, Jarate, Razorback
Spy: Nóż, Sapper, Disguise Kit, Zegarki (Standardowy, Cloak &Dagger, Dead Ringer)

Taunty

No niestety, lecz 3 klasy mają taunty ktore nie sa przy ich broniach melee, więc mam prośbę o możliwosc tauntowania z bronia secondary (pyro) i primary (egnineer i sniper)

Tak.. myślałem że to będzie ściana tekstu, a wyszło jakoś tak mało...

Luki
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2010, 13:19:20 »

Samego melee only raczej na pewno nie będzie, na razie myślimy o różnych modach/eventach zmienianych co jakiś czas.

Bo "ciasto jest pyszne i wilgotne" Grin
©GLaDOS
Aaron
*

Bardzo ładnie. Dwója. Siadaj.

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2010, 13:56:58 »

Nie znaleźli by się stali gracze do melee-only. Jeżeli już miało by być coś w stylu zmieniania modów co jakiś czas, to głosowanie na następny co mapę z wyłączeniem dwóch poprzednich.

btw. do propozycji masz podwieszony temat

k0za
*

meee.

« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2010, 14:23:41 »

pomyślcie nad reklamą i ściągnięciem ludzi na serwer, a nie zmieniacie mody.

Daste
*

Zaczarowana Pyrka :D

« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2010, 14:42:39 »

pomyślcie nad reklamą i ściągnięciem ludzi na serwer, a nie zmieniacie mody.
była reklama i ściąganie ludzi na serwer ale i tak wszyscy dalej sie pchają na jedynke

lol
k0za
*

meee.

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2010, 21:45:52 »

uhh. to chyba biedna, skoro do mnie nie dotarło.
[o sobie mówię jako, o stałym graczu serwera i aktywnym użytkowniku forum].

Luki
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2010, 22:11:13 »

Może chcesz jakąś zaproponować? Wink

Bo "ciasto jest pyszne i wilgotne" Grin
©GLaDOS
danio13p
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 27, 2010, 02:01:00 »

Może jakieś filmiki na youtube z logo strefy gier

k0za
*

meee.

« Odpowiedz #8 : Lipiec 27, 2010, 21:11:54 »

Może chcesz jakąś zaproponować? Wink

nie wiem jak to jest tutaj, ale jak swojego czasu adminowałem na jednej z większych sieci polskich serwerów cs, to był z góry ustalony plan co do nowo powstających serwerów.
trzeba obrać jedną drogę, wstawić jeden mod i tego się trzymać, a nie zmieniać po tygodniu gdy nikogo nie ma i nikt nie stara się go rozkręcić.
wyznacz ludzi, dodaj nowych adminów, którzy mimo tego iż serwer jest pusty będą na niego wchodzić i ściągać [czyt. spamować] znajomych ze steam'a, zamiast wybierać pełen serwer na którym mają slota i bez problemu wbiją.
tak samo jak cs, tf powinien mieć wyszukiwarki, miejsca do publikacji i umieszczania [reklamowania] serwerów, należałoby dodać tam informacje na temat pierwszego jak i zarówno drugiego serwera, zawsze ktoś znajdzie publikację. nie koniecznie muszą to być polskie strony, z obcokrajowcami również można pograć.
dodać 'coś' więcej aniżeli tylko tekst w hudzie na pierwszym serwerze jako reklamę drugiego. już wcześniej ktoś mówił o zmianie MOTD, te obrazki już i tak większość zna na pamięć, a jakaś jaskrawa reklama rzucająca się w oczy mogłaby pomóc o wiele bardziej.
do tego większość z użytkowników forum zarejestrowanych jest na innych portalach/forach, gdzie moglibyśmy umieścić dane dotyczące serwera w sygnaturkach, przecież ludzie też to czytają i zwracają na nie uwagę.
no i ostatnia sprawa to czas i cierpliwość, Krakowa od razu nie zbudowano, biorąc pod uwagę, że są wakacje na zauważenie efektów trzeba czekać
nie wiem czy wniosłem coś nowego do rozwoju, ale jestem wręcz przekonany, że jeżeli zastosujemy się do takiego schematu, coś na pewno się ruszy i serwer nie będzie świecił pustkami..

bunt0wn1k
*

« Odpowiedz #9 : Lipiec 31, 2010, 18:27:35 »

http://www.youtube.com/watch?v=l8wrUAJB_bE&feature=sub

Randomizer Mod każdy chyba zna ;p Każdy gracz dostaje losową klasę z trzema losowymi broniami. Po każdej śmierci (jeżeli nie była spowodowana samobójstwem) klasa oraz bronie są losowo zmieniane. ;p

http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=98127

Strony: [1]  
Skocz do: