uhh. to chyba biedna, skoro do mnie nie dotarło.
Może chcesz jakąś zaproponować?

nie wiem jak to jest tutaj, ale jak swojego czasu adminowałem na jednej z większych sieci polskich serwerów cs, to był z góry ustalony plan co do nowo powstających serwerów.
trzeba obrać jedną drogę, wstawić jeden mod i tego się trzymać, a nie zmieniać po tygodniu gdy nikogo nie ma i nikt nie stara się go rozkręcić.
wyznacz ludzi, dodaj nowych adminów, którzy mimo tego iż serwer jest pusty będą na niego wchodzić i ściągać [czyt. spamować] znajomych ze steam'a, zamiast wybierać pełen serwer na którym mają slota i bez problemu wbiją.
tak samo jak cs, tf powinien mieć wyszukiwarki, miejsca do publikacji i umieszczania [reklamowania] serwerów, należałoby dodać tam informacje na temat pierwszego jak i zarówno drugiego serwera, zawsze ktoś znajdzie publikację. nie koniecznie muszą to być polskie strony, z obcokrajowcami również można pograć.
dodać 'coś' więcej aniżeli tylko tekst w hudzie na pierwszym serwerze jako reklamę drugiego. już wcześniej ktoś mówił o zmianie MOTD, te obrazki już i tak większość zna na pamięć, a jakaś jaskrawa reklama rzucająca się w oczy mogłaby pomóc o wiele bardziej.
do tego większość z użytkowników forum zarejestrowanych jest na innych portalach/forach, gdzie moglibyśmy umieścić dane dotyczące serwera w sygnaturkach, przecież ludzie też to czytają i zwracają na nie uwagę.
no i ostatnia sprawa to czas i cierpliwość, Krakowa od razu nie zbudowano, biorąc pod uwagę, że są wakacje na zauważenie efektów trzeba czekać
nie wiem czy wniosłem coś nowego do rozwoju, ale jestem wręcz przekonany, że jeżeli zastosujemy się do takiego schematu, coś na pewno się ruszy i serwer nie będzie świecił pustkami..