Kiedy zmieniasz cl_interp to powinienes widzeiec jak maleje ci lerp. To akurat odpowiada za komfort gry, a nie za fpsy. Cos jak kiedys tickrate, tylko teraz kazdy ustawia sobie interpolacje pod siebie. Ustaw tak zeby lerp bylo biale(jak najmniejsza wartosc). Ja mam cl_interp 0.0304 i mam lerp 30.4, dla mnie to jest minimalna wartosc.
Jak chcesz wiedziec za co to odpowiada dokladniej to na wiki jest ladnie opisane.
Do fpsow to tylko multicore render, tamte komendy w launch i normalny cfg pod "nowego" csa.
cl_interp_ratio 1 a 2 nie ma roznicy ale ustawia sie 1 a potem bawi z interpem.
Ps. jesli masz 4gb ramu to ustaw heapsize taki jak podalem bo 3gb to maksymalna wartosc dla css. Powyzej juz sa crashe i spadek fps, bo gra ma problem z zarzadzaniem taka iloscia pamieci.
ok no to:
cl_interp 0.021
cl_interp_ratio 1
rate 25000
cl_updaterate 66
cl_cmdrate 66
Ustawiłem parametry startu, zresetowałem ten config i zrobił sobie nowy i teraz mam na dust2 90fps-200fps, w sumie niewielka zmiana, czasem skoczy do góry, ale z reguły jest koło 110-130fps.
Co ciekawe nie funkcjonuje jakby jeden parametr: -high, jak to wpisze to włączam CS'a, ładuje mape, wszystko ok, ale jak już się pokaże mapa to jest zawiecha, coś tam czasem ruszy, ale to tak ledwo co. Nie wiem od czego jest ta komenda, ale nie chodzi, reszte zostawiłem, bo dają radę.
OMG pomyliło mi się, mam 2*1GB RAMu, a nie 4

Heapsize liczymy tak: ram w MB podzielić przez 2 i potem razy 1024
np. 2048MB /2 * 1024 = 1048576.
Mi z 250 fps po włączeniu rendrowania wieloprocesorowego wydajność na full detalach skoczyła do 300 fps
No właśnie w tym problem, też tak powinienem mieć, a tu spadki nawet do 50fps i to nie, że jestem maniak, czuć, że gra nie chodzi płynnie :/ Jaki masz pecet?