Chester

Strefa Serwisowa

16 postów w tym temacie

A więc krótka Historia problemów sprzętowych :) długo sie zastanawiałem czy oddac komputer do serwisu czy tylko wymienic zasilacz ale w koncu oddałem do serwisu bo w koncu specjalisci to specjalisci wiec dwa dni poniej zadzwonili ze trzeba wymienic zasilacz bo nie domaga... stwierdzilem ok wymieniamy i spokoj bedzie ale okazało sie co innego a mianowicie kilka dni pozniej okazalo sie ze zasilacz,jak i grafika sa w bardzo dobrym stanie ale zas plyta głowna zaczela swirowac pokazywala nierealne temperatury typu 15stopni co wedlug specjalistów byl wynikiem przeklamanym... stwierdzili ze trzeba sprawdzic dysk pod katem bad sectorów okazało sie ze dysk jest sprawny (po podlaczeniu do innego komputera) podlaczyli z powrotem do mojego i komputer zaczal wariowac na nowo (samoczynne restarty) wiec prawdopodobnie jest uszkodzony mostek na plycie no i na razie wiem tyle :) wiecej informacji bede mial w poniedzialek po 16.00 :) 

aaa i bede chcial zbierac kasiorke na plyte MSI http://www.x-kom.pl/p/264962-plyta-glowna-socket-1151-msi-z170m-mortar-z170-2xpci-e-ddr4.html oraz procek na poczatek procesor  https://www.morele.net/procesor-intel-pentium-g4560-3-5ghz-3mb-box-bx80677g4560-1115886/

z kartą graficzną nvidia geeforce 750 Ti (ta dotychczasowa) i pytanie czy bedzie wspolgrala z tym zestawieniem? i co do ramu to ddr3 bedzie obslugiwane czy juz ddr4 musi byc?

 

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Kondensatory na płycie głównej ? Jesli oczywiście sa wybulone... to klasyczny przykład "zmeczenia materiału"

U nas (u mnie, a Kraku się przelutowywuje na nowe (koniecznie trzeba oznaczenia zebrać i tego samego typu pojemności itp kupić - ale to jest do zrobienia) i stabilnośc zasilania wraca jak za pstryknieciem palcami

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

wlasnie kondensatory sa nie ruszone mowil cos o nowych typach co nie maja prawa sie wysypac krzemowe? jakos tak i stwierdzil ze predzej mostek bedzie uszkodzony niz kondensatory :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

no... OK, w końcu to są fachowcy więc powinni wiedzieć co i jak .

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

wczoraj okolo godziny 17.00 odebralem komputer z serwisu z zainstalowanym windowsem 8... musialem dokupic zasilacz i moje tropy padły na zasilacz Be Quiet! 500w System power 8  z certyfikatem 80 plus z dwiema niezaleznymi  liniami 12v a co sie okazało ze zasilacz mial jakies dziwne spiecia które powodowały niestabilnosc calego ukladu zasilania i tym samym czeste awarie :) zostaly wymienione wszystkie kable od dysków i musialem kupic wlasnie w/w zasilacz teraz w chwili pisania tego posta instaluje wlasnie windows 7 bo serwisanci zainstalowali mi windowsa 8 :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Uff, dobrze ,ze w końcu sytuacja się wyjasniła - i ze masz już sprawę komputera rozwiązaną. :):D

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ano tez sie ciesze :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam odswieżam temat tym razem na patelni Arma i jej nowa aktualizacja... wiec tak po aktualizacji u mnie Arma ma zwiechy (w procesach brak odpowiedzi oraz 756992K pamieci z których mam 8 GB ramu...) i to nie jest według mnie normalne bo teraz nie chce mi dalej ruszyć zawiesza sie w menu głownym i tylko moge zabic proces... dzieje sie tak i na wersji 32 jak i 64 bitowej i w wersji dev jak i normalnej... reinstall tez nic nie pomógł jakies rady ktos ma?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Napisano (edytowane)

też tak mam w parametrach zmien na full pamieci karty i systemu orazz ustaw dodatkowe wątki porponuje zeby arma działa powyżej 20 fps jeśli spadnie trzeba zmienic ustawienia grafy innaczej bedzie ci arma się crashowała jeszcze cześciej.Ja swój problem tak naprawiłem z wiechał army spróbuj chester może ci też pomoże

 

 

 

Edytowane przez Booxer

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

napisz krok po kroku co i gdzie zmienic wczoraj usunalem cały profil army wszystkie konfigi i udało mi sie wejsc na serwer z modami i bez ale po chwili zwiecha...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Chester, a jakie ustawienia (wszystkie techniczne dot. wydajności, pamięci, wątków HuperThreadingu itp itd ) masz w launcherze ?

 

Oraz - jaki masz zestaw procesor, pamięć, karta

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Więc tak: usunąłem wszystkie profile armowe (arma 3) po czym uruchomiłem armę ale najpierw z ustawieniami domyslnymi które sporządza arma na poczatku a pozniej wykonałem instrukcję poradnika  

i smiga jak na razie :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

I tak to po raz kolejny Staszek przydał się nam :)

Apropos , po aktualizacji moja arma nie przejawiała żadnych z opisanych powyżej usterek czy problemów. Po załatwieniu problemów z TFARem pod wersją 64 bit - jak na razie to śmiga aż miło . Nąwet mi ilość max-fpsów - skoczyła na hostowanej misji z ok 60-75 do 85 i 85+ ...

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

fajnie maja ludzie z 40+ fps-ami :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

hmm... fajowo mają ludzie z +100 fpsami :) a to dlatego że mają jeszcze rezerwę na to że jak im coś spadnie (np. przez ilośc działąń wykonywanych w pobliżu przez ich kolegów z zespołu) to i tak zostanie im te +50 fpsów , czyli wystarczająco do prowadzenia dynamicznej i aktywnej rozgrywki .

 

Ale co tam , cieszę się po prostu bardzo z tego , że Bohemia wykonałą kawałek bardzo dobrej roboty oraz że po raz pierwszy pomyslała o nas, czyli administratorach serwerów linuxowych. Teraz odpalona na pingwinie arma zaczna chodzić naprawdę nieźle..

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

a jak mozna dodawać watki do rdzeni tak jak to mowil Booxer? bo ja mam dwa rdzenie i według mnie dwa wątki...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz