Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nonejm   
Napisano (edytowane)

Witajcie,

Mam problem z CS , co jakiś czas mam laga  a konsola pokazuje takie ło różne. Dodam że formaty i reinstale niestety nie pomogły.

System operacyjny Win 10

Cytuj

NET_GetLong:  Ignoring duplicated split packet 1 of 2 ( 1188 bytes ) from 193.110.121.69:27015
NET_GetLong:  Ignoring duplicated split packet 1 of 2 ( 1188 bytes ) from 193.110.121.69:27015

No such variable "$bottommaterial" for material "tools/toolsnodraw"
No such variable "$bottommaterial" for material "tools/toolsnodraw"
No such variable "$fogcolor" for material "___error"

Tried to look up command say as if it were a variable.

Voice channel 1 circular buffer overflow!
Voice channel 1 circular buffer overflow!

Error getting inventory image: iItemID(17293822569145499709), iIndex(65535)
Error getting inventory image: iItemID(17293822569117581321), iIndex(65535)

NET_GetLong:  Ignoring duplicated split packet 1 of 2 ( 1188 bytes ) from 193.110.121.69:27015
Error: Operator block_entries, EntryMatchList has no free slots!
Error: Operator block_entries, EntryMatchList has no free slots!
Error: Operator block_entrie

 

 

Specyfikacja
 

Cytuj
Procesor Intel Core i7-6700HQ (4 rdzenie, od 2.60 GHz do 3.50 GHz, 6 MB cache)
  Chipset Intel HM170
  Pamięć RAM 8 GB (SO-DIMM DDR4, 2133MHz)
  Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM 32 GB
  Ilość gniazd pamięci (ogółem / wolne) 2/0
  Dysk HDD SATA 5400 obr. 1000 GB + 250 GB SSD
     
  Wbudowane napędy optyczne Brak
  Typ ekranu Matowy, LED, IPS
  Przekątna ekranu 17,3"
  Rozdzielczość ekranu 1920 x 1080 (FullHD)
  Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 960M
+ Intel HD Graphics 530
  Wielkość pamięci karty graficznej 4096 MB GDDR5 (pamięć własna)
  Dźwięk Wbudowane głośniki stereo + subwoofer
Wbudowany mikrofon
Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio
  Kamera internetowa 1.0 Mpix
  Łączność LAN 10/100/1000 Mbps
Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac
Moduł Bluetooth
  Rodzaje wejść / wyjść USB 3.1 Gen. 1 (USB 3.0) - 2 szt.
HDMI - 1 szt.
Czytnik kart pamięci - 1 szt.
USB 2.0 - 1 szt.
RJ-45 (LAN) - 1 szt.
Wyjście słuchawkowe/wejście mikrofonowe - 1 szt.
DC-in (wejście zasilania) - 1 szt.
  Bateria 4-komorowa, 4050 mAh, Li-Ion
  Zainstalowany system operacyjny Brak systemu
  Wysokość 28 mm
  Szerokość 422 mm
  Głębokość 304 mm
  Waga 3,50 kg (z baterią)
  Dodatkowe informacje Aluminiowa obudowa
Podświetlana klawiatura
Wydzielona klawiatura numeryczna
Wielodotykowy, intuicyjny touchpad
Możliwość zabezpieczenia linką (port Kensington Lock)
24 miesiące gwarancji dla firm
  Dołączone akcesoria Zasilacz
  Gwarancja 24 miesiące (gwarancja producenta)

 

Edytowane przez nonejm

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jesus   

co znaczy laga - gra freezuje na parę sekund, całkowicie freeze czy po prostu postać Ci przeskakuje? Problem tylko i wyłącznie z CS?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
nonejm   
Napisano (edytowane)

Freezuje a postać np sama idzie tą sec czy dwie dalej na serwerze. Na cs na pewno, na innych raczej nie widziałem tego problemu np. BF1 

Edytowane przez nonejm

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
nonejm   

Sprawdzałem kilkukrotnie 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Patrząc po internecie i różnych tematach odnośnie "NET_GetLong:" to wychodzi na to,że problem sam się rozwiązuje po jakimś czasie i nie ma jasnej solucji tylko spekulacje by usunąć pluginy,addony lub jakieś konkretne pliki. @nonejm jeżeli masz inną grę na silniku Source jak Gmod lub cs:s/cs 1.6 pobrane to wejdź na serwer community i zobacz czy tam też występuje,bo z tego co zauważyłem ten problem pojawia się głównie w grach valve i rzadko kiedy na innych(pewnie jakieś problemy/blokady związane z ip i przesyłem)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Heroes   

Zrób format.

 

Miałem kiedyś podobnie tylko po kilku zwiechach całkiem się obraz zatrzymywał, a dźwięk np kogoś z ts słyszałem w slow motion, nie wiem czy to było przyczyną, ale ciągle wykrywało mi kamerkę jakby była źle podpięta i podpiąłem ją do innego USB i problem zniknął.

 

Gdy nic nie pomoże to polecam się pomodlić w moim przypadku zawsze działa.

Edytowane przez Heroes

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Rzuf   

Skoro format nie pomaga to oznacza że musisz kupić nowy komputer.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
tivo   

skoro format nic nie daje to 

problemem może być nagrzany procesor 

polecam rozebrać laptopa wyczyścić, zmienić pastę termoprzewodzącą 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
nonejm   

1. Antywirus na wyłączonym nie pomógł

2. Nie posiadam nic innego niż go i 1.6 - na 1.6 to samo natomiast problem jest już od roku i nie ustaje więc sam "se" nie pójdzie

3. Format niestety nie pomaga.

4. Tak lecę po wifi - sprawdze na lanie zachowanie

5. Procesor sprawdzałem temperatury w normie dodatkowo zawsze gram z podkładką odprowadzającą ciepło :) 

 

dodatkowo pojawiły się :

 

Cytuj

--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_modify_target_b_g
--- Missing Vgui material vgui/backpack_jewel_paint_splatter
--- Missing Vgui material vgui/store/store_icon_tf

 

Edytowane przez nonejm

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
nonejm   
17 godzin temu, jakbu napisał:

Lecisz po wifi, prawda?

Na lanie błędy net  się nie pojawiły a same "lagi" się zmniejszyły jednak od czasu do czasu wysapywał "lag" ale już bez żadnych informacji w konsoli

 

 

2 godziny temu, AlanWake napisał:

@nonejm Znalazłem ,że to coś ze sterownikami GEFORCE 

coś konkretnego? update sterowników robię na bieżąco ... :(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×