Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

tivo   

Witam ostatnio dość często występuje problem z botami które dołączają do drużyn 

problem ten sprawia że serwer musi być zrestartowany 

z obserwacji wynika że jest to niezależne od trybu gry 

mam prośbę by administrator zajmujący się stroną techniczną serwera 

usiadł nad problemem i go rozwiązał bo problem ten jest kolejną cegiełką 

która przyczynia się do tego że gracze uciekają z serwera 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jesus   

@Remzo już wie, dziękujemy za zgłoszenie, pozdrawiam.
 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Remzo   

Ten lock zupełnie niepotrzebny. @tivozaobserwowałeś coś ciekawego? Kiedy to się dzieje? W jakiej sytuacji, czy są wtedy lagi na serwerze? Albo czy ktokolwiek coś zauważył, każde info będzie pomocne. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Heroes   
Napisano (edytowane)

Dziś pojawiło się to na westwoodzie i jailu oasis, tym razem nie było to spowodowane zmienianiem drużyn przez jakiegokolwiek gracza :/ 

Jedyne co się zmieniło to ich ilość, która wynosiła 2-4 botów na mapę.

Edytowane przez Heroes

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Rzuf   
Napisano (edytowane)

 @Remzo Boty są tylko i wyłącznie na jailach chyba temu, że w konfigu serwera jest wpisane "bot_join_after_player 1" wystarczy zmieniać ciągle drużynę podczas rozgrzewki no i się tworzą boty ;).

 

/edit Może jednak nie tylko na jailach, ale prawdopodobnie to przez tą komendę.

Edytowane przez Rzuf

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Remzo   

Jest to jakiś trop, aczkolwiek przy ograniczeniu serwerowym do 0 botów, silnik gry nie powinien pozwolić na dodanie jakiegokolwiek w jakikolwiek sposób. Nie zaszkodzi sprawdzić i zrobię to jak tylko wrócę z pracy. 

 

Pozdrawiam 

Remzo 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
bokuser   

Chciałbym dodać, że ta komenda nie działa boty się nadal dodają. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
nonejm   

Komenda która została dodana na serwer jest czasowym rozwiązaniem zaistniałego błędu.  Są sytuacje, że na mapach boty po rundzie rozgrzewkowej (pomimo włączonej komendy) dalej są w drużynie na tą chwilę trwają pracę nad rozwiązaniem tego problemu. Pragnę przypomnieć że wykorzystywanie tego błędu jest niedozwolone i będzie karane.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jesus   
Napisano (edytowane)

sprawdzaliście /cvar bot_quota 0? bo dziś na jailu było na 1 i zmiana na 0 wywaliła.

Edytowane przez Jesus

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
nonejm   

@Jesus to jest właśnie tymczasowe rozwiazanie. Ta komenda została dopisana do cfg na końcu rozgrzewki by wywalała boty jeżeli takowe się pojawią.  Wiemy, że nie jest to idealne rozwiązanie dlatego też traktujemy je jako tymczasowe do czasu rozwiązania problemu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×