Arolek Share Posted December 15, 2013 (edited) Tutaj dodajemy pomysły dotyczące serwera. Mapy, itemy lub inne tym podobne rzeczy można pisać tutaj :) Edited December 19, 2013 by Arolek Quote Link to post Share on other sites
Mr.Dziobak Share Posted December 21, 2013 Tak więc, podczas wczorajszej rozgrywki doszedłem do następujących wniosków (propozycji): - Karma mogła by być ogólna. Chodzi mi o to, by nie resetowała się na nowej mapce i liczona by była od pierwszego wejścia gracza na serwer. Dobrym rozwiązaniem było by gdy karma zapisywała się do bazy danych, dzięki czemu można było by zrobić statystyki na stronie. - Detektyw mógłby mieć czapkę detektywistyczną (z serii mała pierdoła, a cieszy). Dodanie działek detektywa, również nie było by głupie. - Podczas wchodzenia na serwer mógłby się pokazywać jakiś serwerowy screen, podczas którego świątecznie padał by śnieg (widziałem to na jednym zagranicznym serwerze). - Podczas decydującego strzału (gdy ma on decydować o zwycięstwie niewinnych, bądź terrorystów) mile by był widziany tzw. slow motion - spowolnienie czasu, który dodał by trochę napięcia na serwerze. Co do innych propozycji to jeszcze nie wpadłem :D Quote Link to post Share on other sites
Arolek Author Share Posted December 21, 2013 Więc tak opiszę po kolei: -nie wiem co za to odpowiada. poszukiwania w toku -prośba do Żyda już podesłana wraz z instrukcją. Trzeba czekać :D -nie wiem kompletnie jak się za to zabrać XD -plugin podesłany. trzeba czekać :D Quote Link to post Share on other sites
Mr.Dziobak Share Posted December 21, 2013 A i informuje o bugu, który występuje w komunikatach admina, gdzie zamiast nicku piszę Someone. Quote Link to post Share on other sites
Mr.Dziobak Share Posted December 23, 2013 Propozycja nowego round sounda dla żyda: http://www.sendspace.pl/file/8abcea6bb732184fb453ec9/rs-by-niuniek-wrzesien-2013 Quote Link to post Share on other sites
Arolek Author Share Posted December 23, 2013 Co do piosenek to chcemy mieć podział w przypadku zwycięstwa niewinnych lub zdrajców :) Quote Link to post Share on other sites
Mr.Dziobak Share Posted December 23, 2013 Sam osobiście widział bym jakieś cytaty z starych polskich komedii, lecz trudno je znaleźć :( Quote Link to post Share on other sites
Arolek Author Share Posted December 23, 2013 Szczerze to nie jest zły pomysł :) Tylko trzeba dobrze poszukać :/ Quote Link to post Share on other sites
wilkx Share Posted December 25, 2013 Wchodzisz na team chat i przed wiadomoscia @ wpisujesz. Informacja leci do admina i mysle, ze to wystarczy Quote Link to post Share on other sites
zioper Share Posted December 25, 2013 Nawet jak admin offline ? Quote Link to post Share on other sites
wilkx Share Posted December 25, 2013 Nie. Sam report nic nie da bo i tak nie będzie kary dla tej osoby, ponieważ admina nie ma. Wtedy pozostaje skarga na gracza oraz udokumentowanie nie przestrzegania regulaminu. Quote Link to post Share on other sites
zioper Share Posted December 25, 2013 Grałem na zagranicznych serwach i był plugin RDM report, gdzie opisywało się sytuację. Admin mógł później przeglądać to wystawiać np. bany, lub jeśli ilość zgłoszeń przekraczała pewien limit, consola sama banowała na godzinę. Quote Link to post Share on other sites
Latający Share Posted December 25, 2013 Damagelog i RDM manager dodane. Quote Link to post Share on other sites
Pandzia Share Posted December 25, 2013 (...) - Podczas wchodzenia na serwer mógłby się pokazywać jakiś serwerowy screen, podczas którego świątecznie padał by śnieg (widziałem to na jednym zagranicznym serwerze). - Podczas decydującego strzału (gdy ma on decydować o zwycięstwie niewinnych, bądź terrorystów) mile by był widziany tzw. slow motion - spowolnienie czasu, który dodał by trochę napięcia na serwerze. (...) -Dodanie takiego upgradu nie jest trudne, jeżeli GM przyjmuje na stronę startową format .gif (itp.). Jeżeli tak jest, to mogę spróbować tego dokonać, jeżeli dostanę taki screen. Jeżeli miałbym go sam zrobić prosiłbym o informacje co miałby konkretnie przedstawiać. -Rozumiem, że slow motion miałoby się włączać jeszcze przed rozstrzygnięciem kto wygrał. Jeżeli tak to moim zdaniem jest to bez sensu, gdyż osoba korzystająca z karabinu snajperskiego miałaby znacznie ułatwione zadanie. Jeżeli jestem w błędzie proszę mnie poprawić. -Co do muzyki to sądzę, że mógłbym czegoś poszukać, kiedy już do siebie wrócę, Jednak przy okazji podsuwam wam pomysł. Zezwólcie graczom na wrzucanie swoich propozycji muzyk jakie chcieliby, żeby się znalazły na serwie. Na zachętę możnaby wprowadzić zasadę "po podaniu 10 zaakceptowanych piosenek (np.) free slot na tydzień." Co do moich pomysłów: *Wprowadzić system punktów za które można by zakupić np. tytuły wyświetlane w czacie przed nickiem lub też jakieś wymyślne czapeczki. (konstrukcja takich od podstaw jednak zajełaby dużo czasu...) *Jeżeli jest to możliwe (a co do możliwości nie jestem pewien) zedytować posiadane mapy dodając na jednej, czy dwóch ścianach logo naszej SG Krychu 1 Quote Link to post Share on other sites
Latający Share Posted December 25, 2013 Można dodać pointshop gdzie gracze mogą kupować różne czapeczki, ale fakt zrobienie tego może trochę zająć. Co do logo SG na ścianach map, to z tego co pamiętam z CSS, nie trzeba było edytować map. Był do tego jakiś plugin ale nie wiem czy pod GM też jest. Trzeba szukać. Co do animacji podczas ładowania to nie wiem co tam mogło by być, może regulamin, logo SG, adress forum, jakaś animacja ładowania... może ktoś ma jeszcze jakieś inne wizje i pomysły. Edit. Podczas ładowania można wyświetlić stronę html, wystarczy w takim razie sklecić coś ładnego i dodać jakieś animacje, można też wrzucić muzykę. Quote Link to post Share on other sites
markopol Share Posted December 26, 2013 @Tai Shan slow mo już jest, więc możesz zobaczyć jak to wygląda Jeśli chodzi o "ekran powitalny" to proponuje zrobić czytelny obrazek z najważniejszymi zasadami i komendami, które pomogą ogarnąć się świeżakom. Tylko, żeby nie było tego za dużo, bo nikomu się nie będzie chciało czytać. Quote Link to post Share on other sites
zioper Share Posted December 27, 2013 http://facepunch.com/showthread.php?t=1297892 Ciekawa opcja. Sprawdza czy dany player, ma na serwerze dostępnych znajomych. Podstawa do podejrzeń do ghosting. MalyMorswinek 1 Quote Link to post Share on other sites
wilkx Share Posted December 27, 2013 Usuńcie dzwięk przy dołączaniu kogoś do serwera, irytujące. No i uzupełnijcie serwer w graczy bo pusto. Quote Link to post Share on other sites
Krychu Share Posted December 27, 2013 http://www.garrysmod.org/downloads/?a=view&id=133380 Przydałyby się nowe bronie. Quote Link to post Share on other sites
Latający Share Posted December 27, 2013 Wyciszone AWP to moim zdaniem lekka przesada... Trzeba by wyselekcjonować bronie. Z czasem można by zrobić zrzutkę i kupić coś z tego http://coderhire.com/scripts/tagged/ttt Quote Link to post Share on other sites
markopol Share Posted December 30, 2013 Nie działają hlstatsx :( Quote Link to post Share on other sites
Mr.Dziobak Share Posted December 30, 2013 Ja polecał bym zwiększyć spawn broni, nalegało na to wiele graczy na serwerze. Quote Link to post Share on other sites
Krychu Share Posted December 30, 2013 Zwiekszenie slotow do 20! Quote Link to post Share on other sites